Sukuvaakuna

Käynnistäessään sukutunnuksen suunnittelun toukokuussa v. 1996 hallitus määritteli seuraavat vaakunaperusteet:

  • Henrik ja Maria ovat suvun kantavanhemmat
  • Karttulan Savikoski on suvun alkukoti
  • Henrikin ja Marian elämäntyö sekä heidän tajunsa koulutuksen ja sivistyksen merkityksestä loivat pohjan tulevien polvien menestykselle
  • Sukutunnuksen tulee olla ajaton ja monikäyttöinen.

Vaakunasymboliikka:

Ensimmäisenä lähtökohtana on suvun nimi. Se on saattanut saada alkunsa Pyhästä Makarios Unzhevilaisesta. Liekki ja metsä (kanto) viittaavat häneen liittyvään legendaan. Kantavanhempiin – Henrik ja Maria – viittaavat koivunlehdet. Heidän ammatistaan ja elämäntyöstään kertovat sekä sahateollisuutta kuvaava sahanterä että puun kanto, joka on myös viittaus alkukotiin, Karttulaan. Sen vaakunassa on kanto, ja vaakunan värit ovat sininen ja hopea. Sahanterän kuusi hammasta viittaavat suvun jatkuneisiin sukuhaaroihin. Sama viittaus on myös kypärän koristeessa ja kannon juurissakin. Kypärän koristeena olevan ”auringon kuusi sädettä” symboloivat Marian ja Henrikin kaukokatseisuutta kouluttaa lapsensa, ja seuraavien sukupolvien pyrkimystä kohti kauneutta, valoa, taiteita ja Jumaluutta.

Rekisteröinnin mukainen vaakunaselitys:

Hopeisella kilvellä hammaskoroinen lakio, jossa kuusi hammasta näkyvissä, ja kanto, josta kasvaa molemmin puolin koivunlehti, kaikki sinistä. Kannosta nousee punaisia liekkejä.
Pistokypärä. Kypäränpeite sininen, vuoripuoli hopeaa; lakipunos hopeaa ja sinistä.
Kypäränkoristeena nouseva ympyrä, josta kohoaa kuusi liekkiä, kaikki punaista.
Suunnittelu: Jukka Suvisaari v. 1996

Palaa takaisin sukutunnukset

Sukuvaakunan värit